На среща с представителите на ръководството на КТ Подкрепа“ в

...
  На среща с представителите на ръководството на КТ Подкрепа“ в
Коментари Харесай

На среща с КТ „Подкрепа“ в Бургас Румен Петков постави ключови въпроси за стратегически сектори

 

 _2024 izbori_v013

 

На среща с представителите на управлението на КТ „ Подкрепа “ в Бургас претендентите на „ ЛЕВИЦАТА! “ за народни представители сложиха серия от значими въпроси. Във фокуса на диалозите влезе Регламентът на Европейски Съюз за мониторинг, докладване и инспекция на излъчванията на парникови газове от огромните кораби, употребяващи пристанищата на Европейски Съюз - част от Зелената договорка.

 

Водачът на листата на „ ЛЕВИЦАТА! “ в Бургас Румен Петков дефинира въпросния Регламент като следващото закононарушение, с директното съучастничество на нашите евродепутати и изключително – тези на ГЕРБ. Накратко, документът от 2023 година планува от 1 януари на 2024 година да се заплащат брутални такси за кораби с брутен тонаж над 5000 тона, а от 2025 година ще се заплащат и офшорни кораби с брутен тонаж под 400 и повече тона. 

 

„ Това оскъпява морския транспорт и пристанищните услуги, оттова по веригата - всички артикули, за които българските производители употребяват вносни първични материали. На процедура, ние още веднъж с незаконната Зелена договорка фаворизираме Турция и други страни, ще създадем безусловно неконкурентоспособно нашето зърно, което, с цел да го изнесат, корабите заплащат тези така наречен „ нездравословни излъчвания “. Иначе казано, следващият удар върху българската стопанска система. Голямото закононарушение на всички евродепутати и преди всичко, на ГЕРБ и така наречен демократи е, че те не са държали в течение българските институции, на всички наши транспортни министри, тъй като това е въпрос, който е обсъждан на Съвета на министрите на превоза, вследствие на което България е евентуално единствената страна член на Европейския съюз, която не е транспонирала този правилник в личното законодателство “. 

 

Изчисленията на специалистите демонстрират, че загубите на българския флот ще бъдат сред 12 и 15 милиона евро. За съпоставяне, експертната оценка на цената на един новопостроен среднотонажен транспортен съд е към 25 милиона $. Тоест, годишно България ще губи по един кораб. 

 

Друг въпрос, който беше подложен на срещата сред на управлението на КТ „ Подкрепа “ и претендентите на „ ЛЕВИЦАТА! “, беше обвързван със положението на бургаската рафинерия, която търпи големи загуби, заради по скъпия нефт, който внася, по-скъпата транспортна услуга за доставка на петрола. Заплахата е, че тази политика ще бъде прекратена – ще се приспособяват цените или рафинерията ще спре работа, разяснява Румен Петков. 

 

„ Голямата опасност е прекъсването на българските летища – сега самолетите на всички авиооператори зареждат самолетите си в България, поради високото качество и конкурентната цена. Ние няма да можем да намерим сурогат на авиогоривото. И това е доста огромната опасност българските летища. И това го изискуем отново на незаконна политика на този парламент, който в устрема си да покаже на някой какъв брой ненавижда Русия в действителност ненавижда България “.

 

На въпрос от страна на управлението на КТ „ Подкрепа “ за въвеждане на еврото като публична валута у нас, Петков съобщи още веднъж позицията на „ ЛЕВИЦАТА! “ - че прибързаното въвеждане на еврото ще бъде закононарушение към обществения и икономическия живот в България. Становището на „ ЛЕВИЦАТА! “ е, че липсва подготвеност на страната ни за приемане на еврото като валута. България в еврозоната би трябвало да влезе тогава, когато финансовите индикатори са налице, добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР